Dietetyka dla firm

Szkolenie z dietetykiem - For Good Health
Dietetyka - szkolenia i konsultacje

Nieregularność, jedzenie w pośpiechu, kompulsywne korzystanie z przekąsek, picie słodkich trunków energetycznych i hektolitrów kawy skutkuje najczęściej pogłębieniem złego samopoczucia, napięcia nerwowego i spadku efektywnego działania. Jednym słowem –  złe nawyki żywieniowe są przyczyną spadku wydajności zawodowej.

Dietetyka dla firm – co oferujemy?

  • Rozwiązania online
    Webinary skupione na tematyce zdrowego żywienia i wdrażania dobrych nawyków.
    Mogą być to cykliczne i regularne spotkania, a także jednorazowy wykład. 
  • Rozwiązania offline
    Konsultacje dietetyczne wraz z analizą składu ciała oraz szkolenia z zakresu dietetyki.

Rozwiązania z zakresu „dietetyki dla firm” skierowane są do świadomych pracodawców – takich, którzy wiedzą, że zdrowy pracownik staje się sprawniejszy i efektywniejszy w działaniu. Nasze porady wcielone w życie zaowocują odzyskaniem dobrego samopoczucia psychicznego, poprawieniem kondycji fizycznej i przypływem energii!

Dietetyka w pracy obejmuje

Szkolenia z dietetyki
Szkolenia i webinary z dietetyki skupione są na tematyce zdrowego żywienia i wdrażania dobrych nawyków. Mogą być to cykliczne i regularne spotkania, a także jednorazowy wykład.
Zdrowe przekąski
Zdrowe przekąski to autorska kompozycja dobroci, tłoczonych soków, zdrowych syropów czy bezalkoholowego cydru. Mogą mieć one charakter "gift packa" dla pracowników albo zdrowego "szwedzkiego stołu".

Przykładowe tematy przewodnie naszych szkoleń:

  • Odporność organizmu – jak osiągnąć szczytową formę?
  • Brain food, dieta poprawiająca koncentrację
  • Świadome zakupy, czyli jak czytać etykiety produktów spożywczych
  • Suplementacja – jak robić to dobrze
  • Menu na home office – jak odżywiać się z głową?
  • Smart driver – dieta w podróży
  • Zdrowa dieta w pracy i w domu
  • Zdrowe odżywianie – od czego zacząć?
  • Jak zacząć przygodę ze zdrowym stylem życia?
  • Destrukcyjna siła cukru

Poprawa stanu zdrowia pracowników i wpływ na zmianę stylu życia to nadrzędna wartość, którą można uzyskać za pomocą zdrowej żywności w pracy. Według Międzynarodowej Organizacji Zdrowia (WHO) racjonalne odżywianie może wpływać na wzrost wydajności pracy aż o 20%.